Плаќање


Достапни се два начини на плаќање – со VISA EC/MC или Maestro картичка или плаќање по испорака во готово.


Доколку плаќате со картичка треба да знаете дека секоја направена трансакција подлежи на авторизација (период во кој парите на Вашата сметка се само резервирани, а не и повлечени од картичката), со цел да се потврди достапноста на нарачаниот производ.


Во работни денови авторизацијата се врши од 09:00 до 17:00 часот. Во тој период ќе добиете повратна информација дека купопродажбата е затворена.
Информациите за авторизацијата за купопродажбите по 17:00 часот во работни денови се доставуваат наредниот ден.
Информациите за авторизацијата за време на викенди и празници се доставуваат првиот следен работен ден.


– Плаќање по испорака:
Се плаќа на курирот, веднаш по испорака на вашата пратка, исклучиво во готовина


– Плаќање со платежна картичка:
Можете да платите со користење на платежните картички на Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro или Diners*. Картичката мора да биде одобрена за онлајн (интернет) плаќање од страна на банката која ја издала.
*Сите трансакции со Динерс Клуб кредитна картичка ќе бидат поделени на 6 рати без камата.


Во текот на процесирање на онлајн нарачката, по одбирање на начинот на плаќање ќе бидeте редиректирани до страната на CPAY која е сигурна и заштитена за ваков вид плаќања. Податоците за вашата картичка во ниту еден момент не се достапни во нашиот систем.


0 ден.
0